Працевлаштування в регіонах - відрізняється від столиці?

Часто студенти скаржаться, що знайти роботу в регіонах - просто неможливо, і задля цього багато хто з них їде до столиці. Київські студенти практично ніколи не зіштовхувалися з проблемою недостачі цікавих вакансій, навіть навпаки, їх дуже і дуже багато - вибирай, хто кращий та що більше до душі. 

Зі слів студентів - у регіонах ситуація повністю протилежна. Чи це так насправді? Адже відомо, що міжнародні компанії потребують молодих працівників, і спрямовують свої зусилля на те, щоб забезпечити притік свіжих кадрів саме із регіонів. На дебатах вдалося почути від представників компаній, що ж робиться дя вирішення такої проблеми у них. Студенти із регіонів портібні компаніям. Зокрема, про це у своїй доповіді наголосив Філіп Рибаков, коли розповідав про стажування у компанії JTI; Ярослава Смірна, представник компанії САН Ін Бев Україна, погодилася з паном Рибаковим, виявилося, що й OTP Bank надає досить багато можливостей своїм стажерам.
Але зусиль тільки якихось окремих компаній, однозначно, не може бути достатньо. Що робити і як покращити таку ситуацію - інформація до роздумів.

 Стажування - найкращий спосіб потрапити у компанію

Принаймні, так вважає одна з учасниць дебатів, Настя Яновицька. Чи дійсно це так? Пропоную для початку коментар самої Насті:


Ми, студенти, добре розуміємо, що те, чому нас навчають в університетах, і те, що від нас вимагатимуть роботодавці, значним чином відрізняється. Це розуміють і роботодавці. Тому майже усі найбільші мультинаціональні компанії пропонують навчання та стажування для випускників вузів та студентів старших курсів. Але нажаль, багато хто зі студентів про такі можливості не знає, навіть у столиці, а в регіонах справи іще гірше. З тих студентів, які знають про програми стажувань, багато хто вважає, що для проходження стажування необхідний певний досвід роботи, якого студенти просто не мають, а тому і не наважуються подавати заявки на ці програми. А роботодавцям, як з'ясувалося, необхідний не досвід, а знання, навички та бажання розвиватися. Дуже важливим є правильна комунікація цих вимог до потенційних співробітників. Важливою є також співпраця роботодавців безпосередньо з вузами, у випускниках яких вони зацікавлені. У якості посередника між вузами та роботодавцями повинні виступати центри працевлаштування студентів. На жаль, не в усіх вузах вони достатньо ефективні та активні, а в деяких вузах вони взагалі відсутні. Я повністю поділяю думку, яку висловив Слава Пивоварник, щодо впровадження у вузах лекцій та семінарів, які будуть проводити спеціалісти провідних компаній різних сфер. Це дозволить студентам зрозуміти, що дійсно необхідно роботодавцям, а останнім - знайти талант. На скільки мені відомо, така співпраця вже є в проектах декількох провідних компаній України. З нетерпінням чекаємо на реалізацію цих проектів.

Цікаво було би почути реальну історію людини, яка мала практику стажування компанії, або яка потім ще й потрапила на постійну роботу. Я, наприклад, знаю і кілька негативних прикладів - але всі вони відбулися через те, що люди нне мали перед собою конкретних цілей та пливли за течією "куди прийдеться". 
Навчальні семінари - теж гарна ідея.  Там можна отримати багато корисних знань, почути "реальні історії", а потім "транслювати"  їх у своє життя.