Працевлаштування в регіонах - відрізняється від столиці?

Часто студенти скаржаться, що знайти роботу в регіонах - просто неможливо, і задля цього багато хто з них їде до столиці. Київські студенти практично ніколи не зіштовхувалися з проблемою недостачі цікавих вакансій, навіть навпаки, їх дуже і дуже багато - вибирай, хто кращий та що більше до душі. 

Зі слів студентів - у регіонах ситуація повністю протилежна. Чи це так насправді? Адже відомо, що міжнародні компанії потребують молодих працівників, і спрямовують свої зусилля на те, щоб забезпечити притік свіжих кадрів саме із регіонів. На дебатах вдалося почути від представників компаній, що ж робиться дя вирішення такої проблеми у них. Студенти із регіонів портібні компаніям. Зокрема, про це у своїй доповіді наголосив Філіп Рибаков, коли розповідав про стажування у компанії JTI; Ярослава Смірна, представник компанії САН Ін Бев Україна, погодилася з паном Рибаковим, виявилося, що й OTP Bank надає досить багато можливостей своїм стажерам.
Але зусиль тільки якихось окремих компаній, однозначно, не може бути достатньо. Що робити і як покращити таку ситуацію - інформація до роздумів.

0 коментарів: